Ağız ve Diş Sağlığına Yönelik Travmatik Yaralanmalar ve Koruyucu Yaklaşımlar Eğitimi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 02-05 Nisan 2024 tarihleri arasında ilimiz okul öncesi ve ilkokul beden eğitimi öğretmenlerine düzenlenen program kapsamında, her gün iki oturum olmak üzere, ağız-diş sağlığına yönelik travmatik yaralanmalar ve koruyucu yaklaşımlar konusunda eğitim verilmiştir.

1110 öğretmenin katılımıyla gerçekleşen ve büyük ilgiyle karşılanan ağız-diş sağlığı eğitimi, öğretmenlerimizin konu ile ilgili bilgilerinin yenilenmesini sağlamış ve soruları dahilinde merak ettikleri başlıklar ayrıntılandırılmıştır.

En kıymetli varlığımız olan çocuklarımızın kıymetli öğretmenlerinin eğitimi sayesinde, travmatik yaralanmalarda acil eylem planının gerçekleştirilerek çocuklarımızın dişlerinin en az hasarla kurtarılması mümkün olabilecektir. Diğer taraftan, çürük oluşum süreci ile birlikte ağız-diş bakımı yöntemleri, araçları ve çürük karşıtı beslenmenin anlatılması, konunun önemine bir kez daha dikkat çekmiştir.
İlimiz kapsamında uzun yıllardır devam eden ağız-diş sağlığı eğitim programlarımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile devam edecektir.

 

Yayın Tarihi: 16/04/2024
Okunma Sayısı: 355