Sıkça Sorulan Sorular Cerrahi

Diş çekimi öncesinde ve sonrasında nelere dikkat etmelisiniz?
Çekim Öncesi
Tok karnına gelmelisiniz.

Rutin kullandığınız ilaçlarınızı doktorunuz aksini önermediği sürece kullanmış olarak gelmelisiniz.

İlk muayenenizde mevcut sistemik hastalıklarınızla ilgili kliniğimizde yapılacak işlemler öncesi gerekli görüldüğü taktirde ilaç etkileşimleri ve işlem sonrası kanama riski nedeniyle uzman doktor konsültasyonlarına başvurulabilmektedir.

Çekim Sonrası
Çekimi takiben 30 dakika boyunca çekim bölgesine yerleştirilen tamponu sıkı bir şekilde ısırmalısınız.

Diş çekiminden sonra aspirin harici bir ağrı kesici kullanılmalıdır

Anestezi geçene kadar yemek yememeli ve bir şeyler içmemelisiniz.

Diş çekimini takip eden 2 gün boyunca ılık ve yumuşak diyetle beslenmelisiniz.

Diş çekimini takip eden 2 gün boyunca sigara kullanmamalısınız.

Diş çekimini takiben 24 saat boyunca alkol kullanmamalısınız.

Çekimin ertesi gününden itibaren rutin ağız ve diş bakımınıza devam etmelisiniz.

Çekim sonrası reçete edilen ilaçlarınızı hekiminizin önerileri çerçevesinde düzenli olarak kullanmalısınız.

Çekim sonrası birkaç gün içerisinde başlayan kanamalar ve şiddetli ağrılar meydana geliyor ve kötü ağız kokusu eşlik ediyorsa vakit kaybetmeden doktorunuza başvurunuz.

Dental implant tedavisi nedir?

Dental implant, titanyumdan yapılmış vida şeklinde küçük bir tutucudur. Çekilmiş bir diş kökünün yerini alacak şekilde çene kemiğinin içerisine yerleştirilir. İyileşme süreci sonunda mekanik tutunma sağlandıktan sonra yerleştirilen implant, doğal diş görevi görür. Bu yeni diş doğal dişiniz gibi görünür ve doğal dişiniz hissini verir.
Yaralanma, çürüme veya kırılmadan dolayı dişlerinizi kaybettiyseniz ve şiddetli sistemik hastalıklarınız (osteopöröz, kan hastalıkları vb.) yoksa muhtemelen implant tedavisi sizin için uygundur. Bununla birlikte, implant yerleştirilecek çene bölgelerinde yeterli kemiğine sahip olmanız gerekmektedir. Doktorunuz, implantın sizin için doğru bir tedavi seçeneği olup olmadığına klinik ve radyolojik incelemelerden sonra karar verecektir.

Gömülü diş operasyonu nedir?

Gömülü dişlerin çekimi doktorunuzun yapacağı klinik ve radyolojik incelemelerden sonra gerçekleşebilir. İlgili dişten kaynaklı apselerde, kist veya tümörle beraber olduğunda, ağrı varsa, çeneyi zayıflatıp kırık oluşturma riski varsa, komşu dişte çürük oluşturma riski varsa çekim yapılır. Gömülü dişler çekildikten sonra genellikle hastanın ağız bakımını düzenli şekilde yapması kaydıyla 7 gün içinde iyileşir. 

Anestezi yöntemleri

Sizin tercihinize bağlı olarak çeşitli anestezi tipleri uygulanabilir. Bunlardan birincisi lokal anestezidir, ilgili bölgeyi uyuşturur. İkincisi sedasyondur, kısmen bilinçli olursunuz. Üçüncüsü, genel anestezidir, bilinciniz geçici bir süre için tamamen kaybolur ve operasyonu hatırlamazsınız. sedasyon veya genel anesteziyi tercih ediyorsanız uygulama öncesi 8 saat bir şey yiyip içmemelisiniz. Herhangi bir şey yemiş ya da içmişseniz işleminiz iptal edilir. Lokal anestezi altında gerçekleştirilecek işlemlerde karnınız tok geliniz.