Tarihçe

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 1995 yılında, şehir merkezindeki Sümerbank Binası’nda zor şartlarda kurulmuş ve aynı yıl öğrenci eğitim-öğretimine başlanmıştır. Kurucu Dekan olarak Prof. Dr. Mustafa Şenol TÜZÜM (1996-2002) görev yapmış ve sırası ile 2002-2004 yılları arasında Prof. Dr. Sadullah ÜÇTAŞLI, 2005-2008 yılları arasında Prof. Dr. Musa Üstün GÜLDAĞ, 2008-2011 yılları arasında Prof. Dr. Fatma Yeşim KIRZIOĞLU, 2015-2022 yılları arasında Prof Dr. Timuçin BAYKUL Dekan olarak görev yapmıştır. Haziran 2022 tarihinden itibaren Prof. Dr. Murat MADEN, Dekan olarak görev yapmaya devam etmektedir.

Kuruluşundan günümüze dek çalışmalarına aralıksız devam eden, sayısız diş hekimi, uzman diş hekimi, öğretim üyesi yetiştirerek onları ülkemizin dört bir yanında sağlık hizmetlerine kazandıran ve yine sayısız hastaya sağlık dağıtan Fakültemiz, ülke çapında saygın bir konuma gelmiştir.

Isparta ve çevre illere nitelikli ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2013 yılında yenilenen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ruhsatının ardından 2014 yılında 1 ameliyathane, 8 yatak kapasiteli yataklı servisin de hizmete girmesi ile hizmet kapasitesi ve çeşitliliğini artırmıştır. Takip eden dönemde ülkemizde bu alanda duyulan ihtiyacın boyutları görülmüş olup, 2019 yılında Kalkınma Bakanlığı’nın desteği ve Prof. Dr. Timuçin BAYKUL’un özverili çalışmaları ile Türkiye’nin ilk Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin inşası başlamıştır.

Üç tam teşekküllü ameliyathane, 2 sedasyon ünitesi ve 27 yataklı servise sahip bu hastanemiz, 2020 yılının Mart ayında faaliyetlerine başlamış fakat pandemi şartları nedeniyle Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak resmi açılışı 2022 yılının Ekim ayında yapılmıştır. Aynı zamanda, Fakültemizin ağız ve diş sağlığı merkezi ruhsatının yenilenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı’na 2020 yılında başvuru yapılmış, mevcut başvuru, 2022 yılı Ağustos ayında “Üniversite Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi” şeklinde revize edilmiştir. Dokuz aylık süreçte, fakültemizin, 2019 yılında yayınlanan Kamu Hastaneleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği’nde belirtilen standartlara kavuşması için Sağlık Bakanlığı, Isparta İl Sağlık Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ve Dekanlığımızca yoğun bir çalışma gerçekleştirilmiş olup Fakültemiz 2023 yılı Mart ayında 15 kişiden oluşan bir komisyonun denetiminin ardından daimi ruhsat almaya hak kazanmıştır.

Türkiye’nin ilk Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni bünyesinde barındıran Fakültemiz, Üniversite Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ruhsatını alarak ülkemizde faaliyet gösteren diş hekimliği fakülteleri arasında öncü bir rol üstlenmiştir ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.